
آرد .... 1 کیلو
تخم مرغ کامل .... 1 عدد
شیر .... 1 لیوان
روغن مایع .... یک لیوان
مایه خمیر .... 1 قاشق غذاخوری
آب ولرم .... 1/4 لیوان
شکر .... 1 قاشق غذاخوری
نمک .... 1/4 قاشق مرباخوری
مواد رویه لقمه ها :
زرده تخم مرغ .... 2 عدد
کنجد ، سیاه دانه ، گردو خرد شده ، پودر کاکائو ، پدر قند و ....
مواد داخل لقمه ها :
سیب و دارچین و شکر
پنیر خامه ای و گردو
خرما و گردو
سوسیس و کالباس و فلفل دلمه ای و پنیر پیتزا
مایه ماکارونی
و هر چیز دیگر به سلیقه شما مثل چاشنی لیمو وفلفل الیت ، عصاره قارچ ، عصاره سیر و...
**به ویدیو ارسال شده همراه دستور برای یادگیری بهتر توجه شود**
1 - مایه خمیر را داخل 1/4 لیوان آب ولرم (آبی که نه دست را بسوزاند و نه سرد باشد) بریزید و در ظرف را بسته به مدت 15 دقیقه در جایی بی حرکت قرار داده تا مایه خمیر عمل کند .
2 - آرد ، شیر ، روغن ، تخم مرغ کامل ، شکر ، نمک و مایه خمیر را کاملا مخلوط کرده و حدود 20 دقیقه ورز دهید . اگر خمیر به دست میچسبد به تناوب آرد و روغن کم کم به خمیر اضافه کنید .
3 - روی خمیر را سلفون کشیده و به مدت 2 ساعت در دمای محیط قرار داده تا خمیر عمل آمده و حجم آن 2 تا 3 برابر شود .
4 - روی میز کار را آرد پاشیده و خمیر را با وردنه کاملا باز کنید تا قطر آن کم شود . این کار را با حوصله انجام دهید و زیر و روی خمیر را کامل با آرد پوشش دهید تا خمیر نچسبد .
5 - با قالبی گرد روی خمیر را قالب زده و خمیر های گرد را یک به یک با مواد داخلی پر کنید .
6 - وسط هر کدام از خمیر های گرد را مقداری از مواد گذاشته و به صورت قطاب پیچ یا به کمک چنگال لبه های خمیر را ببندید .(به ویدیو آموزشی توجه شود). هر بار که میخواهید لبه های خمیر را ببندید دور آن را با کمی آب مرطوب کنید تا بهتر به هم بچسبد .
7 - دو عدد زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید و به کمک قلم مو روی لقمه ها را کاملا به زرده آغشته کنید . روی تخم مرغ ها با توجه به مواد میانی میتوانید از کنجد ، سیاه دانه ، گردو خرد شده و ..... استفاده کنید.
8 - لقمه ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه در طبقه وسط فر در دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا روی آنها کاملا طلایی شود . میتوانید اگر روی لقمه ها طلایی نشد 2 تا 3 دقیقه شعله بالای فر را روشن کنید.