ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 1 پست ] 
نويسنده پيغام
 موضوع پست: کامل ترین روش های پخت خورش قورمه سبزی مجلسی برای مجالس
پستارسال شده در: سه شنبه 1 مرداد 1398, 3:10 pm 
عضو مهمان
عضو مهمان
نماد کاربر
آفلاين
تاريخ عضويت:سه شنبه 1 مرداد 1398, 2:52 pm
پست ها :
2 پست
محل سکونت:
اراک
تشکر کرده اید:
0 مرتبه
تشکر شده:
0 مرتبه در 0 پست

محل تولد: اراک

طرز تهیه خورش قورمه سبزی


https://namakstan.net/wp-content/uploads/2016/04/49741-59c377e148f20.jpg


خورش قورمه سبزی


خورش قورمه سبزی از محبوب ترین خورش های ایرانی است که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق این خورش خوشمزه نباشد. خورش قورمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می شود.


البته در برخی شهرها این خورش با مواد دیگری طبخ می شود که خیلی متفاوت نیستند مثلا به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده می شود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزی های معطر کوهی و محلی استفاده می شود.


با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت قورمه سبزی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قورمه سبزی با پارسی دی همراه باشید.


مواد لازم برای ۴ نفر


مواد لازم خورش قورمه سبزی




  • پیاز بزرگ ۱ عدد




  • لیمو عمانی ۳ عدد




  • لوبیا قرمز ۲۰۰ گرم




  • روغن مایع به اندازه کافی




  • سبزی خورشتی ۵۰۰ گرم




  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم




  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی




دستور پخت


طرز تهیه خورش قورمه سبزی


برای اینکه پس از مصرف خورش قورمه سبزی دچار نفخ در معده نشوید و لوبیا راحت تر بپزد ، باید از شب قبل لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد باعث می شود لوبیا راحت تر و سریعتر نیز پخته شود.


برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و به صورت ریز خرد می کنیم. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود.


پس از اینکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قطعات یکدست خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه می دهیم تا رنگ تمام قسمت های گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود.


یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخلش بریزید ، حرارت را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید سپس لوبیا قرمز را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا رنگ آن گرفته شود. اگر این کار را نکنید ممکن است رنگ اولیه قرمز باعث کدر شدن رنگ خورش شود.


پس از اینکار لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. لوبیا قرمز را هم کمی با مخلوط گوشت و پیاز تفت می دهیم سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا با حرارت بسیار ملایم بپزند.


در مرحله بعد سبزی خورشتی را پس از تمیز کردن و شستشو به صورت ریز خرد می کنیم. سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن در یک تابه مناسب می ریزیم و تفت می دهیم تا سبزی سرخ شود. هر چقدر رنگ سبزی پر رنگ تر شود در پایان کار خورش سیاه تر خواهد شد.


البته ابن کار شاید باعث زیباتر شدن خورش شود ولی باعث می شود تمام ویتامین ها و مواد معدنی درون سبزیجات از بین برود. پس از اینکه سبزی را خوب تفت دادیم به قابلمه خورش اضافه می کنیم. در این مرحله مقداری فلفل سیاه و نمک به خورش اضافه می کنیم.


اگر در مراحل اولیه پخت خورش نمک اضافه کنیم باعث می شود گوشت دیرتر بپزد. لیمو عمانی را باید از قبل با چنگال سوراخ کنیم و درون یک لیوان آب قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شود و خورش را تلخ نکند. پس از اینکه سبزی خورش چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه می کنیم.


حالا باید اجازه دهیم تا خورش جا بیفتد و آماده سرو شود. هر چقدر خورش بیشتر روی حرارت ملایم بماند بهتر جا می افتد. اگر خورش را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورش از دیگر مواد خورش جدا می شود و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.


 


https://setare.com/files/fa/news/1397/8/13/198598_295.jpg


نکات پخت خورش قورمه سبزی


روغن انداختن خورش


برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازند باید نکاتی را رعایت کرد. یکی از این نکات این است که سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود و نکته دیگر این است که در پایان پخت خورش یک تکه یخ کوچک درون خورش بیندازید. ابن کار باعث شوک به سبزی خورش می شود و به روغن انداختن خورش کمک می کند.


سبزی خورش قورمه سبزی


سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی متشکل از اسفناج ، شنبلیله ، تره ، گشنیز و جعفری است که به راحتی می توانید از سبزی فروشی ها تهیه کنید. تره زیادی در سبز خورشتی باعث تندی خورش و شنبلیله زیادی در سبزی خورشتی باعث تلخ شدن طعم خورشت می شود.


 


قورمه سبزی اگه خوب جا افتاده باشه و سبزی هاش درست انتخاب شده باشه بی شک بهترین غذای خونه خواهد بود. مطمئنا خیلی از شما دوستان گل هم با من موافقید، چرا که حتما بین خودتون یا مادرتون و یا نزدیکانتون کدبانو هایی رو دارید که این خورشت رو در حد عالیش درست میکنن و با عطری که توی خونه میپیچه همه رو به سمت آشپزخونه میکشونن. در این مطلب آموزش مرحله به مرحله قورمه سبزی، این خورشت لذیذ رو برای اون دسته از عزیزانی که در تهیه اش مشکل دارن قرار میدم. البته که خیلی از شما کدبانو های با سلیقه خیلی خیلی بهتر این خورشت رو تهیه میکنید و خوشحال میشیم از راهنماییهاتون هم استفاده کنیم.


 



 


 مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی




  • گوشت (من گوساله استفاده کردم) 300 گرم




  • پیاز متوسط 1 عدد




  • لوبیا قرمز 200 گرم




  • سبزی قورمه(تره و گشنیز و جعفری به یک اندازه، شنبلیله و اسفناج  1/3 مقدار تره ) خرد و سرخ شده 400 گرم




  • لیمو عمانی 3 عدد




  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه




  • 2 پارچ آب (16 لیوان)




 


مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی


سبزی قورمه سبزی


مامان عزیز من همیشه سبزی قورمه سبزی رو به مقدار زیاد سرخ میکنه و فریز میکنه تا همیشه آماده داشته باشه. البته که همیشه منبع تهیه سبزی قورمه من هم مادر عزیزمه که البته به نظر من خوشمزه ترین ترکیب سبزی قورمه اس.  شاید یک بار موقع سرخ کردن سبزی قورمه عکس گرفتم و مطلبی جداگونه در موردش گذاشتم. ولی بد نیست همینجا هم یه توضیحی در موردش بدم و جزئیاتش رو تا حدودی برای شما عزیزان هم شرح بدم.


سبزی قورمه در نقاط مختلف کشورمون در جزئیات متفاوته و اون به این دلیله که در هر نقطه سبزی های خاصی وجود داره که با ذائقه افراد اون منطقه جور تر هست. به طور عمومی و حدودی سبزی قورمه شامل تره و گشنیز و جعفری به یک مقدار + اسفناج و شنبلیله ثلث مقدار قبلی هست. ولی از اونجا که ما شمالی هستیم، چوچاق به دلیل عطری که داره به مقدار کم توی همه غذاهامون هست + مقدار کمی نعنا و البته چند پر شوید! که مامان گلم میریزه.


مقدار خرد کردن و سرخ کردن سبزی قورمه به ذائقه خونوادگی شما و البته میزان اهمیت سلامت غذا بستگی داره. ما سبزی قورمه رو کاملا خرد میکنیم و تا حد زیادی هم سرخ میکنیم. البته نه به مقداری که سبزی کاملا سیاه بشه. ولی نظرم اینه که سبزی قورمه تا کاملا سرخ نشه قورمه سبزی جا اقتاده ای نمیده. البته که هرچی کمتر سرخ بشه سلامتش بیشتره و خیلی بهتره کامل سرخ شده رو برای مهمونی هایی که میدیم استفاده کنیم و برای مصرف خونه زیاد سرخ نکنیم. در هر صورت این شد سبزی قورمه.


مراحل تهیه قورمه سبزی


لوبیا ها رو از قبل چند ساعتی خیس بدید. پیاز رو خرد میکنیم و در مقداری روغن با زردچوبه تفت میدیم. کمی که سبک و طلایی شد گوشت ها رو با فلفل سیاه اضافه میکنیم و دو سه دقیقه ای تفت میدیم.


البته میتونید به جای این مرحله از گوشت قورمه آماده که خاتون عزیز قبلا قرار دادند استفاده کنید و پیاز داغ رو بهش اضافه کنید.


بعد از اینکه گوشت تا حد مناسبی تفت خورد دو پارچ آب گرم اضافه میکنیم و زیر قابلمه رو هم زیاد میکنیم تا به قل زدن بیفته. بعد هم زیرش رو متوسط میکنم تا کم کم بپزه. بعضی ها در این مرحله زعفران دم کرده رو هم اضافه میکنن تا گوشت طعم دار بشه که من استفاده نکردم.


من معمولا اگه لوبیام خوب خیس خورده باشه هم زمان با گوشت میذارم تا بپزه. اگه فکر میکنید لوبیاتون دیر پزه به صورت جدا گونه بذارید نیم پز بشه و بعد به گوشت اضافه کنید.


بعد از حدود 1 ساعت که گوشت و لوبیا نیم پز شدند (عکس بالا) سبزی ها رو اضافه میکنیم.


از اونجا که رابطه خوبی با پوست لیمو عمانی ندارم و به نظرم خورشت رو کمی تلخ میکنه معمولا پوست و تخم لیمو عمانی رو جدا میکنم و پالپ های خشک رو با سبزی ها به قورمه سبزی اضافه میکنم.


لیمو عمانی رو با سبزی ها اضافه میکنیم


بعد از یک ساعت تا یک ساعت و نیم قورمه سبزی جا میوفته.


قورمه سبزی جا افتاده


نشونه جا افتادن قورمه سبزی اینه که آب و دونش از هم جدا نباشه. وقتی هم که روی برنج میریزید آبش نره کف ظرف و دون و سبزی ها روی برنج بمونه. آب قورمه سبزی باید تا حد زیادی خشک بشه. پس اگه دیدید گوشت و لوبیا پخته و هنوز قورمه سبزیتون آب زیادی داره، زیرش رو زیاد کنید تا آبش بخار بشه. در انتها هم پنج دقیقه ای زیرش رو خیلی کم کنید که روغن بندازه.  مقدار روغنی که برای سرخ کردن سبزی ها و تفت دادن گوشت استفاده کردید تا حدی روی خورشت پیدا باشه. قورمه سبزی جا افتاده این خورشت خوشمزه رو با برنج سرو میکنیم.


خورش قورمه سبزی یک غذای اصیل و لذیذ ایرانی است که بسیار محبوب می باشد. قرمه سبزی در گوشه و کنار ایران عزیزمان به طور معمول به یک شکل و شیوه و با انواع مواد کم و بیش مشابه با توجه به ذائقه آن منطقه تهیه می شود.همراه ما باشید.


خورش قورمه سبزی غذای اصیل ایرانی


قورمه سبزی غذای که به جرات می توان گفت بیشتر مردم ایران آن را دوست دارند و در بین مردم طوری جا افتاده است که هر زنی که بتواند قورمه سبزی را به خوبی بپزد یک آشپز کامل و ماهر است . یعنی به عبارتی این غذا نقطه سنجش مهارت آشپزی بانوان ایرانی است . جالب است بدانید که در تمام دنیا نیز اصلالت لیران غذا را منتسب به ایرانی ها می دانند.قورمه سبزی


 


تاریخچه قرمه سبزی


قورمه سبزی از معدود غذاهایی است که در طول تاریخ به شکل دست نخورده ای از مادر به دختر و از نسل به نسل دیگر منتقل شده است . یعنی قورمه سبزی که صد سال پیش طبخ می شد با قورمه سبزی که این روزها در خانه های ایرانیان طبخ می شود تفاوت چندانی ندارد . می توان گفت این خورشت ابتدا در بین عشایری که به کار دامپروری مشغول بودند شکل گرفت ؛ آنها با ذبح گوسفندان و خرد کردن گوشت و جداسازی چربی آن (برای تهیه روغن حیوانی) مراحل اولیه پخت قرمه سبزی را طی میکردند و با اضافه کردن سبزیجات کوهی و گرد لیمو آن غذا را تهیه می کردند.


https://parsiday.com/wp-content/uploads/2018/11/ghormeh-sabzi-stew.jpg


مواد لازم برای قورمه سبزی




  • گوشت سر دست با مغز ران بدون استخوان نیم کیلو گرم




  • پیاز سرخ کرده 3 قاشق سوپخوری




  • روغن (حیوانی یا نباتی) 250 گرم




  • لیمو عمانی(یا گرد لیمو) 5 تا 6 عدد




  • لوبیا قرمز یا لوبیای چیتی (بسته به سلیقه) نیم لیوان




  • سبزی خورش (تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و نعناع ) 1 کیلو گرم




  • نمک به مقدار لازم




  • زردچوبه به مقدار لازم




  • فلفل به مقدار لازم




طرز تهیه و دستور پخت قورمه سبزی


ابتدا پس از تمیز کردن گوشت و بعد از خرد کردن پیاز این دو را با هم در یک جا تفت میدهیم . در مرحله بعدی زردچوبه را به این گوشت و پیاز افزوده و همراه با آب و لوبیا قرمز مخلوط کرده و آن را حرارت میدهیم. این حرارت را تا جایی ادامه می دهیم که گوشت نیم پز شود .


حال سبزیجات خود که شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و چند پر نعناع میباشد را تمیز کرده و پس از شستشو دادن آنها را خرد میکنیم


وقت آن رسیده است که این سبزی ها را نیز به غذای خود اضافه کنیم . در مرحله بعد ادویه های خود را به آن اضافه کنیم . به صورت پیشفرض فلفل و نمک برای قورمه سبزی کافیست . اما شما بر حسب تجربه می توانید از ادویه های دیگر استفاده کنید .


بعد از اینکه غذای ما چند بار جوش خورد ، وقت آن می رسد که لیمو عمانی را به غذا اضافه کنیم . دقت داشته باشید که بر روی لیمو عمانی چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا غذا پخش شود . به یاد داشته باشید که اگر لیمو عمانی شما تلخ باشد تمام قرمه سبزی شما تر خواهد شد .


پس اگر از کیفیت لیمو عمانی خود اطمینان ندارید سعی کنید از گرد لیمو استفاده کنید . شما می توانید یک سوم پیمانه آب غوره هم به خورشت اضافه کنید البته این دلبخواهی و بستگی به مزاج شما دارد . حال منتظر می مانیم تا غذا پخته شود . به یاد داشته باشید زمانی متوجه می شویم که غذا پخته است که یک سطح روغنی روی غذا به وجود بیاید


 


نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی




  1. به خاطر اینکه در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد . اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کامل نفخ آن گرفته شود.




  2. در انتخاب لوبیا اینکه لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما مهم است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی ، حتی در برخی از مناطق ایران  از لوبیای چشم بلبلی نیز استفاده می کنند.




  3. در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد.




  4. سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمی استفاده کنید.




  5. اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است وسطح روغنی روی آن شکل نگرفته است 10 دقیقه قبل از کشیدن خورشت 3 یا 4 قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیاید




  6. در مورد سبزی ها شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یا تجربه ؛ قبل از آنکه سبزی ها را به غذا اضافه کنید آنها را سرخ کنید این یک عمل کاملاً سلیقه ای است .




  7. همچنین شما می توانید برای خوشمزه تر شدن و یا چرب تر شدن قرمه سبزی خود از عصاره قلم نیز استفاده کنید .




خاطر نشان می کنم که تمام مواردی که در بالا ذکر شد موارد تجربی بوده و به منظور استفاده از دستور تهیه به صورت حتمی نمی باشد


https://portal.hoonel.com/files/image.php?src=https://portal.hoonel.com/uploads/posts/2018-10/1540326717_7.png&q=80&w=848


آموزش آشپزی و دستور پخت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه


مواد لازم برای تهیه خورشت قورمه سبزی برای ۴ تا ۶ نفر


سبزی قورمه سبزی :•: یک کیلو


لوبیا چیتی یا قرمز :•: یک سوم لیوان


پیاز :•: یک عدد


شمبلیله خشک :•: یک قاشق غذاخوری


نمک و فلفل و ادویه :•: به میزان لازم


لیمو عمانی :•: ۴ تا ۵ عدد


گرد لیمو :•: به مقدارکافی


روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت :•: به مقدار کافی


 


طرز تهیه خورش قرمه سبزی


برای تهیه خورش قورمه سبزی لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود.سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند.


 


 


دستور پخت قورمه سبزی خوشمزه


در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن را سرخ می کنیم. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود. بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد.  در آخر نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه می کنیم .در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.


 


نکات مهم در طبخ خورشت قورمه سبزی مجلسی


بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد. آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید. حتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می شود.


طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی , دستور پخت خورشت قورمه سبزی با سبزی خشک


اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظر بهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است. شنبلیله خورش قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود.


دستور پخت قورمه سبزی خوشمزه


اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد. در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند. سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می شود.



بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي E-mail  
نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 1 پست ] 


مباحث مرتبط
 مباحث   نويسنده   پاسخ ها   بازديدها   آخرين پست 
موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. طرز تهیه خورش مرغ

farzaneamiri069

0

785

يکشنبه 29 مهر 1397, 8:21 pm

farzaneamiri069 نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. خورش مرغ ترش مخصوص

Roya

0

839

دوشنبه 4 آذر 1392, 2:25 pm

Roya نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. خورش چغاله بادام

Roya

0

862

دوشنبه 4 آذر 1392, 2:31 pm

Roya نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. خورش بزقرمه کرمانی

FNS4565

0

749

يکشنبه 9 آبان 1395, 5:11 am

FNS4565 نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. هر آنچه برای نظافت و پذیرایی نیاز دارید

marjan.raad

1

938

يکشنبه 21 مهر 1398, 2:27 pm

marjan.raad نمایش آخرین ارسال

 


چه کسي حاضر است ؟

كاربران آنلاين: بدون كاربران آنلاين


شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد

جستجو براي:
انتقال به:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
MilajerdSoftwareGroup Powered by: M.S.G | base on: phpbb 3.0.12 | Persian translator: Maghsad
phpBB SEO